wonen in Tussendijken

 

 

Tussendijken

 

Tussendijken is een levendige multi-culturele wijk. De wijk telt meerdere scholen. Het wijkontmoetingscentrum  ’Pier 80’ huisvest onder andere een bibliotheek, een sporthal en een ontmoetingsruimte. Vanuit Pier 80 worden door diverse organisaties diensten aangeboden en spreekuren gehouden. Voor winkels kunt u terecht op de Schiedamseweg en op donderdag en zaterdag is er op het Visserijplein een levendige markt. Het centrum van Rotterdam is met openbaar vervoer (tram of Metro) in 5 tot 10 minuten bereikbaar.

 

Tussendijken wordt vaak in één adem genoemd met Bospolder. Beide wijken maken onderdeel uit van de deelgemeente Delfshaven.

 

Bospolder-Tussendijken telt circa 14.500 mensen, waarvan circa driekwart van allochtone afkomst. Het gebied is dichtbevolkt met gemiddeld circa tweehonderd bewoners per hectare. Er is een stedelijk en levendig karakter met een sterke sociale structuur. Qua leeftijdsopbouw is het een jonge wijk, mede door de multiculturele samenstelling met veel gezinnen met jonge kinderen. Ook wonen er veel jonge alleenstaanden. De meeste bewoners behoren tot de groep met een laag of middeninkomen.

 

Bospolder-Tussendijken heeft veel grootstedelijke voorzieningen binnen de wijkgrenzen, waaronder naast de standaard wijkvoorzieningen, horeca- en uitgaansgelegenheden, musea, een theater en een ruim winkelaanbod. Bovendien wordt in de wijk tweemaal per week de grootste multiculturele warenmarkt van Nederland gehouden. In het centrum van Tussendijken staat een wijkcentrum met sociaal culturele en maatschappelijke voorzieningen.